Opći uvjeti poslovanja

Propisani uvjeti reguliraju ugovorni odnos kupca i prodavatelja, sklopljen trenutkom narudžbe proizvoda te podliježu važećim zakonskim propisa. Kupac i prodavatelj definirani su niže:

Prodavatelj - trgovačko društvo Baby Shoe d.o.o.

Kupac - svaka osoba koja je nakon pregleda i odabira proizvoda naručila proizvod putem popunjavanja elektronskog formulara na web trgovini www.babyshoe.hr u vlasništvu Baby Shoe d.o.o.

Korisnik - svaka osoba koja pregledava sadržaj dostupan na internet trgovini babyshoe.hr, u vlasništvu Baby Shoe d.o.o.

Propisani uvjeti u potpunosti reguliraju proces naručivanja, plaćanja te isporuke proizvoda kao i prava kupca na povrat, zamjenu odnosno reklamaciju proizvoda. Prodavatelj zadržava pravo promjene propisanih uvjeta, osiguravajući pritom usklađenost sa zakonskim propisima.

 

NARUDŽBA PROIZVODA

Odabirom pojedinog proizvoda te klikom na Pogledaj proizvod, korisniku će se omogućiti detaljan pregled proizvoda kao i odabir veličine te količine, odnosno broj komada pojedinog proizvoda koji se želi naručiti. Potvrda odabira vrši se klikom na Dodaj u košaricu kojim se prethodni odabir proizvoda u definiranoj veličini te količini arhivira. U slučaju da proizvod nije dostupan u odabranoj veličini odnosno količini korisnik će biti informiran te će mu se omogućiti slanje upita prema Prodavatelju putem jednostavnog upitnog formulara. Narudžba se smatra izvršenom tek po izvršenju koraka plaćanja koje je korisniku omogućeno.

 

NAČINI PLAĆANJA

Plaćanje u web trgovini www.babyshoe.hr vrši se u kunama. Cijene su maloprodajne, izražene u kunama te je u njima sadržan pripadajući PDV. Akcije i popusti se međusobno isključuju i ne mogu se zbrajati osim ako izričito nije navedeno suprotno.

Plaćanje naručenog proizvoda može se izvršiti jednim od sljedećih načina plaćanja:

-  Kreditnim karticama (Diners, Maestro, Visa, Master, American Express)

-  Debitnim (bankomat) karticama (Maestro)

-  Općom uplatnicom, internet bankarstvom ili gotovinom po preuzimanju robe. Za ovu vrstu plaćanja molimo Vas da nas kontaktirate putem maila te će Vam na zahtjev biti dostavljen predračun sa svim potrebnim informacijama za izvršenje uplate.

Sigurno plaćanje putem interneta osigurano je suradnjom s renomiranom hrvatskom tvrtkom WSPay. WSPay je siguran sustav za online plaćanje, plaćanje u realnom vremenu, kreditnim i debitnim karticama te drugim načinima plaćanja. WSPay kupcu i trgovcu osiguravaju siguran upis i prijenos upisanih podataka o karticama što potvrđuje i PCI DSS certifikat koji WSPay ima. WSPay koristi SSL certifikat 256 bitne enkripcije te TLS 1.2 kriptografski protokol kao najviše stupnjeve zaštite kod upisa i prijenosa podataka.

 

DOSTAVA

Dostava se vrši putem jedne od renomiranih dostavnih službi te se pritom obvezujemo da će naručena roba biti dostavljena na vašu adresu u roku od 3 do 5 radnih dana, a maksimalno u roku od 2 tjedna od dana narudžbe.

Dostava je besplatna za sve narudžbe gdje je ukupni iznos jednak ili prelazi 200 kuna (uključujući PDV) dok se u suprotnom dostava naplaćuje 25 kuna.

 

VRAĆANJE, REKLAMACIJA I ZAMJENA ROBE

U roku od 14 dana od datuma isporuke, proizvod možete besplatno vratiti uz povrat uplaćenog iznosa ili ga zamijeniti za drugi proizvod po Vašem izboru. Proizvod koji se vraća mora biti neoštećen, odnosno u stanju u kojem je zaprimljen.

O namjeri povratka ili zamjene proizvoda, možete nas obavijestiti putem obrasca ovdje. Nakon registracije zahtjeva, kontaktirat ćemo vas u najbržem mogućem roku te organizirati preuzimanje starog, odnosno dostavu novog proizvoda u suradnji s našom partnerskom dostavnom službom.

Kupac ima pravo na reklamaciju proizvoda, ako dođe do oštećenja na istom, uslijed greške u proizvodnji ili dostavi, koje umanjuje vrijednost ili negativno utječe na temeljnu funkcionalnost proizvoda. Rok reklamacije iznosi 6 mjeseci od datuma kupnje. Reklamacije se zaprimaju u pisanoj formi na mail info@babyshoe.hr, gdje je kupac dužan dostaviti pismeno obrazloženje o razlogu reklamacija. U slučaju reklamacije, prodavatelj snosi trošak povrata proizvoda te je dužan u roku od 15 radnih dana ispostaviti rješenje o reklamaciji, a u roku od 30 dana od dana primitka pisane reklamacije kupcu zamijeniti proizvod ili vratiti cjelokupan uplaćeni iznos, sukladno odredbama važećeg zakona. Istovremeno, prodavatelj nije odgovoran za mehanička oštećenja koja nastaju na proizvodu, ako se mogu smatrati posljedicom korištenja koje se ne može okarakterizirati redovnom upotrebom.

 

SIGURNOST PLAĆANJA

Baby Shoe d.o.o. se obvezuje primijeniti maksimalne sigurnosne standarde u svrhu zaštite interesa kupaca i sprječavanja eventualnih zlouporaba informacija. WSPay kao izvršitelj provođenja autorizacije i naplate kreditnih kartica postupa s osobnim podacima u svojstvu izvršitelja obrade te s osobnim podacima postupa u skladu s Općom uredbom o zaštiti podataka Europskog parlamenta i Vijeća broj 2016/679 te prema strogim pravilima PCI DSS L1 regulative o zaštititi upisa i prijenosa podataka.

WSPay koristi SSL certifikat 256 bitne enkripcije te TLS 1.2 kriptografski protokol kao najviše stupnjeve zaštite kod upisa i prijenosa podataka.

Osobni podaci koji se koriste u svrhu autorizacije i naplate odnosno u izvršavanja obveza iz Ugovora ili temeljem Ugovora, smatraju se povjerljivim podacima.

Za izvršenje Ugovora (autorizacije i naplate) potrebni su sljedeći osobni podaci kupca:

 • Ime i prezime
 • E-mail
 • Telefon
 • Adresa
 • Mjesto
 • Poštanski broj
 • Država
 • Vrsta kartice
 • Broj kartice
 • Vrijeme trajanja kartice
 • CVV kod kartice

WSPay ove osobne podatke ne obrađuje niti koristi osim u svrhe izvršenja ugovora autorizacije i naplate.

WSPay jamči ispunjavanje svih uvjeta određenih važećim propisima o zaštiti osobnih podataka za izvršitelje obrade osobnih podataka, a osobito poduzimanje svih potrebnih tehničkih, organizacijskih i sigurnosnih mjera a to naročito potvrđuje i PCI DSS L1 certifikatom.

 

PRAVILA O PRIVATNOSTI

Pravila privatnosti pružaju temeljne informacije o vrsti i načinu na koji  obrađujemo Vaše osobne podatke. Molimo Vas da ih pročitate te nas u slučaju pitanja kontaktirate na mail ili putem kontaktnog obrasca.

Segment poslovanja Baby Shoe d.o.o. koji se odnosi na obradu osobnih podataka podlježe relevantnim zakonskim propisima te je kao takav strogo reguliran. Sukladno Uredbi o zaštiti osobnih podataka (EU) 2016/678 Europskog vijeća i Parlamenta (General Data Protection Regulation - GDPR) i važećim zakonima Republike Hrvatske koji uređuju područje zaštite osobnih podataka, tvrtka Baby Shoe d.o.o., kao Prodavatelj i voditelj obrade Vaših osobnih podataka, aktivno djeluje u tom segmentu te poštuje načela zakonite, poštene i transparentne obrade osobnih podataka.

Prodavatelj se obavezuje pružati zaštitu osobnim podacima kupaca, na način da prikuplja samo nužne, osnovne podatke o kupcima / korisnicima koji su nužni za ispunjenje naših obveza; informira kupce o načinu korištenja prikupljenih podataka, redovito daje kupcima mogućnost izbora o upotrebi njihovih podataka, uključujući mogućnost odluke žele li ili ne da se njihovo ime ukloni s lista koje se koriste za marketinške kampanje. Svi se podaci o korisnicima strogo čuvaju i dostupni su samo djelatnicima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla. Svi djelatnici tvrtke Baby Shoe d.o.o. i poslovni partneri odgovorni su za poštivanje načela zaštite privatnosti.

Kupac jamči da su podaci koje je naveo točni, potpuni i ažurni istiniti te prihvatom ovih općih uvjeta potvrđuje da je suglasan sa uporabom njegovih osobnih podataka u navedene svrhe.

U slučaju spora pred sudom mjesno je nadležan sud u Zagrebu na čijem se području nalazi sjedište Prodavatelja.

Vrsta podataka koje obrađujemo ograničena je na sljedeće:

 • osobne podatke potrebne za nesmetani proces registracije korisnika
 • osobne podatke potrebne za operativnu provedbu narudžbe, plaćanja te dostave naručenog proizvoda
 • osobne podatke iz korespondencije kupaca / korisnika s Voditeljem obrade (uključujući njihov sadržaj) te
 • podatke o interakciji korisnika s web stranicom koji se prikupljaju korištenjem kolačića (eng. Cookies)

 

Svrha obrade podataka ograničena je na sljedeće slučajeve:

 • sklapanje ugovora o kupoprodaji i ispunjenje prava i obveza koje proizlaze iz njega
 • marketinške svrhe
 • svrhe unaprjeđenja našeg poslovanja i Vašeg korisničkog iskustva (npr. kada kupite ili naručite proizvode i/ili usluge od nas, kada kontaktirate našu službu za korisnike, kada se prijavite na naš newsletter, kada ispunite anketu o našim proizvodima i uslugama itd.

Osobne podatke arhiviramo te štitimo na način te utrajanju propisanom relevantnim zakonskim propisima i Uredbom o zaštiti podataka.

Komuniciranje podataka prema trećima ograničena je na sljedeće slučajeve:

 • u slučajevima propisanim zakonom i kada je to potrebno radi izvršavanja naših zakonskih obveza
 • u slučajevima kada je to potrebno radi zaštite Vašeg života ili tjelesnog integriteta, a Vi niste u mogućnosti dati svoj pristanak za obradu Vaših osobnih podataka
 • u slučajevima kada je to nužno radi ispunjenja zadataka koji se izvršavaju u javnom interesu
 • u slučajevima kada ste Vi sami objavili te podatke te
 • u slučajevima kada je to potrebno radi zaštite naših legitimnih interesa. Vaše osobne podatke ćemo čuvati samo tijekom vremena koje je nužno radi ostvarenja ranije navedenih svrha obrade.

 

Tvrtka Baby Shoe d.o.o. zadržava pravo Vaše osobne podatke otkriti sljedećim primateljima, na način kako je niže navedeno:

- Osobama ovlaštenim za obradu osobnih podataka u ime i za račun tvrtke, odnosno suradnicima ili dobavljačima neophodnim za pružanje i održavanje usluga koje se pružaju putem ovih web stranica (npr. pružatelji usluga izrade i održavanja web stranica, pružatelji usluge dostave naručenih proizvoda ili promotivnih materijala, dobavljači u pripremi marketinških kampanja i sl., suradnici ili pružatelji usluga koji najbolje mogu odgovoriti na Vaša pitanja i sl.)

- Pravnom sljedniku ili sljednicima, u slučaju statusnih promjena uslijed podjele, pripajanja, restrukturiranja ili drugog prijenosa kontrole u društvu

- Drugim primateljima kojima je Baby Shoe d.o.o. ovlašten ili obavezan otkriti osobne podatke pojedinaca na temelju važećih propisa

 

PRAVA KORISNIKA

Davanje privole za obradu osobnih podataka nije obvezno, ali odbijanjem iste može korisniku onemogućiti korištenje svih ili nekih sadržaja koje nudi web stranica odnosno  onemogućiti pristup informacijama o našim proizvodima.

Niže je popis prava koje svaki korisnik zadržava i nakon davanja privole za obradu osobnih podataka:

a) Pravo na pristup:

Na vaš upit, dostaviti ćemo vam potvrdu o tome obrađujemo li se vaši osobne podatke te omogućiti pristup vašim podacima, uključujući cjelovite informacije o vrsti podataka, svrsi obrade te primateljima kojima su podaci otkriveni.

Pri obradi zahtjeva za pristup podacima dužni smo potvrditi Vaš identitet pa je moguće da vas dodatno kontaktiramo. Takodjer zadržavamo pravo naplate asminstratorske naknade u slučaju neutemeljenih te opetovanih zahtjeva.

b) Pravo na ispravak podataka: 

Imate pravo ispraviti vaše osobne podatka koji je netočan ili nepotpun. Korisnici mogu i sami osvježiti svoje osobne podatke preko korisničkog sučelja no u svakom slučaju možete nas kontaktirati.

c) Pravo na brisanje: Kao fizička osoba imate pravo zahtijevati brisanje svih svojih osobnih podataka koje imamo. Međutim, uzmite u obzir da to nije apsolutno pravo, pa tako, primjerice, ne nadilazi naše zakonske obveze da čuvamo računovodstvene podatke.

Brisanje svojih osobnih podataka možete zahtijevati kada Vaši podatci više nisu nužni u odnosu na svrhu zbog koje su izvorno prikupljeni odnosno obrađeni (primjerice, ako otkažete sve usluge koje ste koristili kod nas). Svoje pravo možete ostvariti tako da nas kontaktirate.

d) Pravo na povlačenje privole: Korisnici u svakom trenutku imaju pravo povući ranije danu privolu za obradu osobnih podataka.

e) Također, u određenim okolnostima, korisnici imaju pravo na ulaganje prigovora na obradu, na ograničenje obrade te na prenosivost osobnih podataka.

f) Pravo podnošenja prigovora nadzornom tijelu: ukoliko smatrate da su Vaša prava povrijeđena, imate pravo podnijeti prigovor Agenciji za zaštitu osobnih podataka (AZOP).

 

PRAVILA O KOLAČIĆIMA

Web dućan www.babyshoe.hr koristi tzv. kolačiće (eng. „cookies“).

Kolačići su tekstualne datoteke koje generira poslužitelj web stranica i koje se putem web preglednika pohranjuju na uređaju korisnika, sa ciljem da se korisniku pruži što kvalitetnija usluga i sadržaji. Pohranjuju određene informacije (npr. željene postavke jezika ili web stranice, status registracije na korisnički račun i sl.) koje Vaš preglednik može reproducirati kada se vratite na web stranicu (ovisno o trajanju kolačića).

Upotrebljavamo sljedeće kategorije kolačića:

1. Kolačići neophodni za funkcionalnost web stranice

Određeni kolačići su neophodni kako bi korištenje ove web stranice i njene osnovne usluge i značajke bile moguće. Bez ovih kolačića, na primjer, nećete moći pristupiti određenim sigurnim područjima ili pratiti svoju košaricu za online kupovinu. Ovi se kolačići ne mogu onemogućiti.Koristimo sljedeće neophodne kolačiće:

Ovaj dio teksta uređuje Virtus dizajn pa molimo da ga ostavite označeno crveno i pošaljete nam tekst u wordu

Kolačić sesije aplikacije.

Svrha je prepoznati neregistriranog korisnika (kako korisnik ne bi morao iznova unositi adresu e-pošte, adresu itd.).

Svrha je prepoznati registriranog i prijavljenog korisnika.

Kolačić koji potvrđuje prihvaćanje kolačića.

Svrha je prepoznati mrežne napade i parazitske korisnike te spriječiti napade. Ne koristi osobne podatke korisnika.

2. Opcionalni kolačići

Informacije od ovih kolačića pomažu nam da shvatimo kako naši korisnici upotrebljavaju web stranicu, sa svrhom unaprjeđenja kvalitete sadržaja prema korisnicima i doživljaja pregledavanja. Opcionalni kolačići uključuju kolačiće Google Analytics (čiji kolačići prate posjećenost i analiziraju uspješnost web stranice, a koje su Prodavatelju dostupne kao statistički podaci, bez osobnih podataka individualnih korisnika) te kolačiće društvenih mreža (npr. Facebook) koji omogućuju korisniku da određeni sadržaj podijeli putem vlastitog računa na društvenim mrežama.

Kada prvi put pristupite web stranici, pojavit će se natpis koji informira o postojanju kolačića i zatražiti Vašu suglasnost za njihovo prihvaćanje. 

Nastavkom pregledavanja web stranice, prihvaćate korištenje kolačića.

Korisnik  web stranice putem postavki svojeg web preglednika uvijek može samostalno regulirati (ograničiti ili onemogućiti) primanje kolačića. Napominjemo da onemogućavanje kolačića može utjecati na funkcionalnost i Vašu interakciju s web stranicom te isključujemo svaku odgovornost za bilo kakav gubitak funkcionalnosti i/ili kvalitete sadržaja web stranice u svim slučajevima odabira regulacije primanja kolačića od strane korisnika.